0   /   100

Τα 7 πιο σημαντικά βήματα στην οργάνωση του γάμου σου

Start Reading

Παντρεύεσαι και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Αγχώνεσαι για το πως θα οργανωθείς, αφού δουλεύεις πολλές ώρες και βλέπεις τον ελεύθερο σου χρόνο συνεχώς να λιγοστεύει;

Είμαστε εδώ για να σε βάλουμε σε τάξη!

  1. Κατεβάστε το Weddin στο κινητό σου

Your Weddin is on! Το δωρεάν app για την οργάνωση του γάμου σου, είναι το πρώτο σου βήμα. Κατέβασε το Weddin, γιατί είναι ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει σε όλα τα σημαντικά θέματα ενός Γάμου: Οργάνωση Budget, Λίστα Καλεσμένων, Checklist, Επαγγελματίες Γάμου. Έχεις την εφαρμογή πάντα μαζί στο κινητό σου, ώστε να καταγράφεις τα πάντα, όπου και να βρίσκεσαι. Download and Get Married!

  1. Καθορίστε ένα Budget

Αποφασίστε από κοινού με τον σύντροφό σου πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική απόφαση, γιατί θα καθορίσει το εύρος των επιλογών σας αλλά και σε ποιους και πόσους επαγγελματίες γάμου μπορείτε να απευθυνθείτε. Αν βάλετε ένα «ταβάνι» στα έξοδα του γάμου σας από την αρχή, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να το τηρήσετε κιόλας! Καθορίζοντας ένα Budget από την αρχή, γλιτώνετε όχι μόνο χρήμα, αλλά και χρόνο, καθώς δεν αγοράζετε ούτε ψάχνετε υπηρεσίες γάμου, που δεν χρειάζεστε.

  1. Κλειστός ή Ανοιχτός Γάμος;

Για πολλούς, το πιο δύσκολο κομμάτι στην οργάνωση ενός Γάμου. Πόσους μπορείτε και πόσους θέλετε να καλέσετε; Ιδού η απορία! Να καλέσετε μόνο φίλους ή και συναδέλφους; Κλειστό οικογενειακό κύκλο ή ανοιχτό; Για αυτό το ζήτημα συνήθως «συνεδριάζει» όλη η οικογένεια μαζί, καθώς δεν είναι μία απόφαση που αφορά μόνο το ζευγάρι, αλλά και τους γονείς του. Είναι πραγματικά μία δύσκολη, αλλά απαραίτητη συζήτηση, πριν από κάθε γάμο. Μαζευτείτε λοιπόν ένα απόγευμα όλοι μαζί, με καφέ και καλή διάθεση και φτιάξτε τη λίστα των καλεσμένων σας!

  1. Σκεφτείτε καλά το θέμα του γάμου σας

Ρομαντικός; Κλασσικός; Παραδοσιακός; Πολυτελής; Ποιος θα ήταν ο γάμος, που θα πέρναγες εσύ καλά, ως καλεσμένη/ος; Βάλε φαντασία και έμπνευση. Βρες το δικό σου concept, αυτό που εκφράζει εσένα και το σύντροφό σου. Πάνω σε αυτήν την απόφαση θα βασιστούν όλα τα επιμέρους κομμάτια της οργάνωσης του γάμου σου: Νυφικό, Ανθοστολισμός, Μπομπονιέρα, Προσκλητήριο κτλ.

  1. Κλείσε εγκαίρως τους επαγγελματίες γάμου

Αναζητήστε κτήμα ή αίθουσα δεξιώσεων, νυφικό, DJ, φωτογράφο και βίντεο. Καλό θα ήταν αυτά να τα αποφασίσετε πρώτα από όλα και να τα κλείσετε σχετικά νωρίς, ώστε να σας μείνει αρκετός χρόνος να ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα κομμάτια του γάμου σας: Στολισμός, candy bar στην εκκλησία, μπομπονιέρες, τούρτα και γλυκά, bar-catering, κομμώτρια και make up artist, βέρες, γαμήλιο αυτοκίνητο, κοστούμι.

  1. Ετοιμάστε τα χαρτιά του γάμου

Η γραφειοκρατία είναι το ελληνικό φαινόμενο, που απλώνει τα δίχτυα του σε όλες τις δημόσιες υποθέσεις! Έτσι και στον Γάμο σας, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε εγκαίρως κάποια χαρτιά είτε στο Δημαρχείο, είτε στη Μητρόπολη. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

  1. Τα «πέριξ» του γάμου

Ναι, η ημέρα του γάμου σας είναι πολύ πολύ σημαντική ημέρα! Ωστόσο σκέφτηκες καθόλου, πως σκοπεύεις να περάσεις το βράδυ πριν από αυτήν; Κάλεσε αγαπημένους ανθρώπους κοντά σου και φρόντισε να περάσετε καλά και να πάρεις μπόλικη αγάπη! Κοιμήσου καλά και ξεκουράσου αρκετά, ώστε να ξυπνήσεις με φουλ ενέργεια το επόμενο πρωί.

Last but not least, μην ξεχάσεις να χαμογελάς στο σύντροφό σου! Επειδή οι προετοιμασίες και η οργάνωση, φυσικό είναι να φέρνουν λίγη τριβή ή και στρες, κρατήστε λίγο χρόνο, αποκλειστικά ο ένας για τον άλλο. Αφήστε μία μέρα της εβδομάδας αφιερωμένη αποκλειστικά στη σχέση σας και κάντε όμορφα πράγματα μαζί! Δείτε το σαν ένα μίνι trailer της εντελώς απολαυστικής και διασκεδαστικής κοινής σας ζωής!